Välkommen
Bloggen
Viktig info
Kenneln
Valpar planeras
Viätts hundar
Tidigare hundar
Fåren
Övriga djur
Kurser
Länkar
Tidigare hundar
Atlas V1369/95


HD : A - Ögon : UA

Beskrivning

Meriter: 2: a pris ÖK får Är vår äldsta och första border collie, han är en kroppsvallare men på äldre dagar har han visat mer eye än tidigare. Han har varit suverän i alla år på att hjälpa till hemma och har varit den som man plockat ut igen när ungdomarna inte fått till det. Atlas styrka har alltid varit närarbete, intagningar i fållor, delningar, ta hem enstaka djur mm. Vi tävlade också på Ök nivå under flera år men med mattes nybörjarfasoner så lyckades vi aldrig ta något 1:a pris. Han var dock en pålitlig hund jämt som alltid fixade fållor och trattar mm, men hämtet kunde vi kanske gjort bättre då. Numera tävlar Atlas lydnad med en ny förare då han fått pension från fåren och han går ju så bra trots sin höga ålder att han nu håller på att träna för lydnads klass 3 och elit :-) En glad och lycklig hund.


Ben V1406/2001


HD : A - Ögon : UA

Beskrivning

Meriter: 1:a pris ÖK-får. Tävlat i SK. Köpte vi som valp, en hund som jag fortfarande inte kan prata om då vi saknar honom enormt. Han är den första av våra hundar som slagit sig runt otroligt bra på tävlingsbanan tyvärr alldeles för kort tid då vi fick ta bort honom p g a sjukdom. Han hade otroligt naturliga hämt och en enorm känsla för att befinna sig på rätt ställe och en hel del eye. Han bråkade aldrig och ett av mina bästa minne av honom är när vi vallade fåren på Djurgården under EM i Stockholm. Vi satt vid Kaknästornet och passade fåren den sista dagen. Ca 200 meter bort får vi se hur fåren börjar närma sig folk som slagit sig ner för att fika vid ett bord i en backe, jag och kompisen insåg att dom lockade på fåren. Jag skickade Ben som gick efter hela kanterna och störde inte ett betande får under vägen. Kom fram mellan människorna och fåren och la sig lugnt ner. Fåren tappade intresset och vandrade lugnt tillbaks för att beta och Ben, han låg där han blivit placerad. Syntes sedan att dom lockade även på honom men han klev aldrig upp. Han var dock bara 1,5 år vid tillfället Ben och jag hade många fina stunder och tävlingar och det bästa är att jag fick en valp efter honom, som fått ta över arvet och gjort det med bravur.


Mick V1628/99


HD : B höger, A vänster

Öga : UA

Beskrivning

Meriter: 1:a pris ÖK Får Beskrivning: Mick är en uppmärksam hund som vill göra rätt. Han är en kraftigt drivande hund som passar mycket bra till nöt, men även på får. Används gärna när det sitter fast, då han alltid löser situationen. Snygg med sänkt kropp när han vallar, med medel eye. Mycket trevlig och barnsnäll hund med en nallebjörns tålamod.

Mick avlivades 14/11 2007, 8 år gammal, p.g.a försämring av sin gamla benskada som han ådrog sig vid 1,5 års ålder. Med stor saknad!

Viätt's Trollie V1816/2005


HD: A

Öga: UA valp

 
 
 
 
 
 
 
 
Sue V1656/2007
 
 
 
 
 
Lantis Vilma V1399/2000
Med stor saknad!
 
HD : A - Ögon : UA

Vilmas stamtavla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Viätt's Ronja V1562/2006
Ronja är efter Linn & Lot
 
Död den 30/6 2012, påkörd
 
HD: B
Ögon : UA
          Gentestad CEA: Normal      

8/10 2010 Ronja ögonspeglad vuxen : UA

                                         
 
 

Viätt's Rio V1280/2009

E: Ronja och Is  

      
 
                          Rio's Stamtavla  

Pappa Is stamtavla

Beskrivning

Efter Lantis Vilma och Mick. Trollie är en mjuk, följsam hund, glad och positiv till alla. Hon har mjuka bågar runt djuren, är ganska tuff men biter inte i onödan. Hon vallar än så länge med en ganska hög kroppshållning men sänker framdelen när hon går mot djuren i fösning. Har lätt för att lära och när hon nu är 1 år så hämtar hon djur och dämpar sig alltid i upptaget, hon driver målmedvetet och och fixar fösning med nöje. Precis som sina syskon så är hon lätt att få lydig, så lugn och fin inomhus. Trollie är nog en av dom snällaste som finns.

Trollie såldes nov 2007, 2 år gammal. Endast p.g.a hennes enorma familje behov. En mycket trevlig familj i Södertälje fick köpa henne. Och tränar, vallning, spår och lydnad med henne.

 

Beskrivning

 
Hon är efter: Yojimbo Don Reg: V1218/2002 och Killiebrae Liz Reg: V 1421/2005 Född den 4/10 2007 uppfödare: Gail Fawcett Engström
Såld till Hanna Westin, Gävle
 
 
 
Beskrivning

Meriter: 2:a pris ÖK Får. Vilma har inte tävlat så mycket, hon är en omplaceringshund som hamnade hos oss i maj 2005, jag provade sedan att tävla lite med henne och då fick vi ett 2 pris i ÖK får, det är dock mycket jobb att träna om en äldre hund så hon jobbar här hemma istället. Beskrivning: Vilma är en intensiv hund med stark koncentration, mycket driv, medel eye och hon jobbar gärna snabbt och pendlar en del. .Hon kan jobba hur länge som helst och ger nog aldrig upp. Ej hård utan lyssnar på föraren men ivrig. Mycket social och snäll, barnvänlig, älskar vår 5 åriga son, bortskämd familjehund som älskar soffan. Mentaltestad, den finns att läsa på SKK hemsida. Hon har 4 valpar efter sig med Mick som pappa där 3 blev ögonspeglade som valp UA. . Hanvalpens ägare kunde tyvärr inte följa med då.

Vilma har 4 kullar av valpar. 2006: 4 st med Mick, Feb 2007, 5 st med Lot, Oktober 2007: 3 st med Lot och 2009, 2 st med Charlie. Sociala, trevliga vallhundar.
 
Veterinärdata
Undersöknings datum Veterinär / Klinik Resultat
2001-08-16 Norsholms Djursjukhus HD grad A
2005-10-03 Bergdahl Ingemar öga ua
2010-10-19            Vilma avlivad tumörknölar i halsen.
 
 
 
 

Beskrivning
 
 
Meriter:2008, GK Vallhund i Sollefteå, IK1, 3 första priset ( över 85 p av 100)

Ronja mattes lilla älskling, är en mjuk tik som är väldigt lik sin mamma i mycket. En tuffing i vallningen mot djuren. Hon är rörlig men överarbetar inte. Hon har en hel del eye , hon håller alltid ett bra avstånd till djuren. Mycket lättsam att valla med har varit omdömet från andra med jättefin balans. Vallar både nöt och får. Hon låter inte så väldigt mycket bekymra henne utan tar dan som den kommer. Har en mycket låg intensiv vallningsstil. Biter hon så går hon upp och tar dom i näsan. Älskar att kramas och pussas gärna. Ronja har stora naturliga utgångar och man får inte trycka henne för hårt för då kan hon möjligen bli för vid.

Ronja har visat sig var en mycket duktig tävlings hund som håller huvudet kallt och är mycket styrbar med bra flanker, har i genomsnitt legat på runt 42 poäng i hämt av 50 möjliga i år. Är mycket nöjd med Ronja som tävlings hund och det kommer att bli många fler tävlingar.
2011 Ronja får jobba hemma. Ingen start pga startavgifterna och en valpkull under våren.
 

                            
Undersöknings datum Veterinär / Klinik Resultat
2006-08-18 Karlstam Lena öga ua
2007-10-09 Kusthöjdens Vet-Mottagning HD grad B
2007-11-10 Garmer Lennart öga ua
2010-10-08            Jansson Inger                         öga ua

 

 

 
Veterinärdata
Undersöknings datum Veterinär / Klinik Resultat
2009-11-03 Bergdahl Ingemar öga ua
                                      
Såld till Kopparberg som arbetshund sommaren 2011